Logo

Pandekager - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager - også for børnekokke

 
Pandekager er nemme. De kan spises morgen, middag og aften og både med fyld fra det salte og søde køkken - hvis du vil fylde dine pandekager med andet end is og sukker, så undlader du bare sukker og vanilje i opskriften. Pandekager kan sagtens laves uden æg - og stadig være drønlækre.

Tilberedningstid: 25 min. 4 pers. Opskriften giver cirka 10 pandekager.

 
# Ingredienser
250 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
evt lidt kardemomme
7 dl mælk
50 g smør (25 g til dej, 25 g til panden)

 
* Tilberedning
Smelt smørret ved lav varme i en gryde
Kom mel, sukker, vanilje, bagepulver, salt og evt lidt kardemomme i en skål.
Bland det sammen.

 
Bland mælken i det smeltede smør.
Smør og mælk hældes lidt efter lidt i melblandingen og piskes sammen løbende.
Når dejen har en ensartet og blød konsistens, varmes en pande med en klat smør på middelhøj varme på komfuret.

 
Når smørret bobler og er gyldent, hælder du lidt af dejen på panden.
Lav evt. en lidt mindre pandekage først, så du kan smage, om dejen er, som den skal være. Justér dejblandingen med ekstra mælk, mel eller sukker, alt efter hvad du synes.

 
Bag pandekagerne – og spis dem med is, syltetøj, Nutella eller bare drysset med sukker.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her