Logo

Ovnstegt kylling med rabarberkompot for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegt kylling med rabarberkompot for børnekokke 

 
Ovnstegt kylling med mormorsalat, rabarberkompot, agurkesalat og kartofler. Nem mad der kan laves sammen med børnene.
Det er en ret, der er særligt velsmagende i forår og tidlig sommer, hvor rabarber, agurker og nye kartofler er i sæson. Det er en fantastisk weekendret, hvor man har tid at kæle lidt for tilbehøret.
Tilberedningstid:1 time, 30 min. Antal portioner: 4.

 
# Ingredienser
KYLLING
1 hel kylling (ca. 1300 g)
1 stort bundt kruspersille
groft salt og friskkværnet peber
4 dl hønsebouillon
1 løg
2 gulerødder
evt. et par laurbærblade og en kvist frisk rosmarin

 
TILBEHØR
1 kg små kartofler med skræl

 
MORMORSALAT
2 hjertesalat (eller 1 hovedsalat)
1 dl piskefløde 38%
½ dl sukker
½ dl lagereddike
Friskkværnet peber

 
RABARBERKOMPOT
500 g rabarber
200 g sukker
½ dl vand
1 stang vanilje

 
AGURKESALAT
2 agurker
1 dl sukker
1 dl lagereddike
Friskkværnet peber

 
SAUCE
4 dl stegesky
2 dl piskefløde 38%
1-2 spsk hvedemel
evt. et par dråber kulør
salt og peber

 
* Tilberedning
Kylling:
Tænd ovnen på 200 °C.
Rens kyllingen.
Krydr kyllingen både indeni og udenpå med groft salt og friskkværnet peber.
Skyl persillen grundigt og læg det ind i kyllingen.
Luk kyllingen forneden med et par kødnåle.
Pil løget og skræl gulerødderne og læg det i et overfast fad sammen med kyllingen, evt. et par laurbærblade og en kvist frisk rosmarin.
Tilsæt hønsebouillonen og sæt fadet i ovnen på midterste ribbe.
Vend kyllingen efter ca. ½ time og hæld lidt bouillon over kyllingen.
Steg videre ca. ½ time til kyllingen er mør.
Stik evt. i et af lårene og se om kødsaften er klar.
Hvis skindet ikke er sprødt, gives lidt grill til sidst.
Kyllingen tages ud og hviler på et spækbræt.
Parter kyllingen lige inden servering.

 
Mormorsalat:
Rør fløde, sukker og eddike godt sammen til sukkeret er opløst og fløden tyknet lidt.
Smag til med peber og tilsæt evt. lidt mere sukker eller eddike efter smag.
Skyl salathovederne og riv bladene i store stykker og læg dem i en skål.
Hæld dressingen over inden serveringen.

 
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand og sukker.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom både korn og den flækkede vaniljestang i gryden.
Kog ved svag varme under låg indtil rabarberne er møre, og kompotten er tyknet.
Tag vaniljestangen op.
Hæld kompotten i en skål.

 
Agurkesalat:
Eddike og sukker piskes grundigt med et piskeris til sukkeret er helt opløst.
Tilsæt lidt friskkværnet peber.
Skær agurkerne i tynde skiver og læg dem i en skål.
Hæld lagen over. Lad gerne agurkesalaten trække inden serveringen.

 
Sauce:
Sigt stegeskyen op i en gryde og tilsæt ca 1½ dl fløde, evt. et par dråber kulør og lad det koge op.
Lav en meljævning af den sidste ½ dl fløde, lidt vand og mel.
Jævn saucen og lad den koge et par min. Smag til med salt og peber.

 
Desuden
Kog kartoflerne i en gryde med vand tilsat salt i ca 15 min.
Anret kyllingen på et fad.
Server små kogte kartofler, mormorsalat, rabarberkompot, agurkesalat og sauce til.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her