Bløde
dessertpandekager med cremet fyld er mad, der gør glad. Opskriften på
pandekager er jødisk og kaldes Blissful Blintz. (salige pandekager)
4-6
personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: ca. 30 min.
#
Æblemos:
1
kg madæbler
1
dl vand
75-100
g sukker
Pandekager:
150
g hvedemel
50
g sukker
lidt
salt
3 dl
mælk
2 spsk
olie
4
store æg
Fyld:
200
g flødeost naturel
100
g flormelis
½
stang vanilje
450
g hytteost naturel
lidt
økologisk citronskal
*
Skræl
og udkern æblerne, og skær dem i grove stykker.
Kog
dem med vand under låg til de brister (5-10 min.).
Tag
låget af, og rør sukker i til passende smag.
Blend
mosen til ensartet konsistens, og hæld den i en skål til afkøling.
Pisk
mel sammen med sukker, salt og mælk, til det er uden klumper.
Tilsæt
olie og æg, og pisk dejen jævn.
Bag
pandekagerne i lidt smør på en pande (ca. 24 cm i diameter) ved svag til middel
varme.
Brug
ca. ¾ dl dej til hver pandekage, og bag dem i 3-4 min. på hver side.
Lad
pandekagerne køle lidt af.
Rør
flødeost med flormelis og vaniljekorn.
Vend
hytteost i sammen med fintrevet citronskal.
Læg
en stribe fyld på hver pandekage, og rul dem sammen.
Server
de fyldte pandekager med æblemos.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin