Kyllingestykkerne er i
denne opskrift smurt ind i dijonsennep og serveres med spätzle. Lækker ret, der
falder i god jord hos familien og vennerne
Tilberedningstid: 1
time. 4 pers.
# Ingredienser
1 kylling, ca 1½ kg
(eller kanin)
150 g dijonsennep
200 g champignon
4-5 tykke skiver bacon
200 g skalotteløg
3-4 fed hvidløg,
pillede
150 g smør
2,5 dl hvidvin
1 dl piskefløde
½ citron (saften
derfra)
1 krydderbuket af
persille, timian og laurbær
SPÄTZLE (tyske nudler)
4 kopper mel
4 æg
2 kopper vand
1 tsk Salt
* Tilberedning
Partér kyllingen i
passende stykker eller køb dem parteret.
Køber man kylling i
supermarkedet, er den som regel skåret ud i forvejen.
Stykkerne krydres med
salt og peber og smøres grundigt med sennep.
Det er vigtigt at
bruge frisk sennep, ellers går det ud over velsmagen.
Når kaninstykkerne er
smurt ind, sættes de til side.
Derpå pilles
skalotteløgene, de skal hele i retten.
Champignonerne renses,
og de må godt deles i halve eller kvarte alt efter størrelsen.
Bacon skæres i mindre
stykker.
Så smeltes smørret i
en gryde, gerne af støbejern, og når det er bruset af, kommes kyllingestykker,
løg, hvidløg, flæsk og krydderbuket i gryden.
Det hele brunes ved
jævn varme, mens man vender flittigt på det.
Pas på ikke at stikke
i kødet, så saften løber ud, og det bliver tørt.
Når alt er smukt
brunet efter et kvarters tid, koges gryden af med hvidvinen.
Tilsæt champignonerne
og læg låg på gryden.
Skru ned for blusset
og lad retten simre videre i ca. 30 min.
Så fiskes kyllingestykker,
bacon og grønsager op, og det hele holdes varmt.
Krydderbuketten smides
ud, og piskefløden kommes i gryden.
Lad det koge igennem
og smag saucen til med citronsaft og evt. mere salt, peber og sennep.
Kom kylling og
grønsager tilbage i gryden, varm det igennem og server retten rygende varm.
Hertil kan man servere spätzle eller en god kartoffelmos.
Spätzle
Kom melet i en skål,
rør æg, vand og salt grundigt i.
Dejen må ikke være
fast, men heller ikke for flydende.
Bred dejen ud (evt.
ved hjælp af en kagerulle) på et melet skærebræt og ”skrab” små, tynde flager
ned i en gryde med kogende, saltet vand.
Når de kommer op til
overfladen, er de færdige.
Vend spätzle i brunet
smør inden servering.
Se alle opskrifter for børnekokke