Logo

Kylling i dijonsennep - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling i dijonsennep - også for børnekokke 

 
Kyllingestykkerne er i denne opskrift smurt ind i dijonsennep og serveres med spätzle. Lækker ret, der falder i god jord hos familien og vennerne
Tilberedningstid: 1 time. 4 pers.

 
# Ingredienser
1 kylling, ca 1½ kg (eller kanin)
150 g dijonsennep
200 g champignon
4-5 tykke skiver bacon
200 g skalotteløg
3-4 fed hvidløg, pillede
150 g smør
2,5 dl hvidvin
1 dl piskefløde
½ citron (saften derfra)
1 krydderbuket af persille, timian og laurbær

 
SPÄTZLE (tyske nudler)
4 kopper mel
4 æg
2 kopper vand
1 tsk Salt

 
* Tilberedning
Partér kyllingen i passende stykker eller køb dem parteret.
Køber man kylling i supermarkedet, er den som regel skåret ud i forvejen.
Stykkerne krydres med salt og peber og smøres grundigt med sennep.
Det er vigtigt at bruge frisk sennep, ellers går det ud over velsmagen.
Når kaninstykkerne er smurt ind, sættes de til side.

 
Derpå pilles skalotteløgene, de skal hele i retten.
Champignonerne renses, og de må godt deles i halve eller kvarte alt efter størrelsen.
Bacon skæres i mindre stykker.
Så smeltes smørret i en gryde, gerne af støbejern, og når det er bruset af, kommes kyllingestykker, løg, hvidløg, flæsk og krydderbuket i gryden.
Det hele brunes ved jævn varme, mens man vender flittigt på det.
Pas på ikke at stikke i kødet, så saften løber ud, og det bliver tørt.

 
Når alt er smukt brunet efter et kvarters tid, koges gryden af med hvidvinen.
Tilsæt champignonerne og læg låg på gryden.
Skru ned for blusset og lad retten simre videre i ca. 30 min.
Så fiskes kyllingestykker, bacon og grønsager op, og det hele holdes varmt.
Krydderbuketten smides ud, og piskefløden kommes i gryden.
Lad det koge igennem og smag saucen til med citronsaft og evt. mere salt, peber og sennep.
Kom kylling og grønsager tilbage i gryden, varm det igennem og server retten rygende varm. Hertil kan man servere spätzle eller en god kartoffelmos. 

 
Spätzle
Kom melet i en skål, rør æg, vand og salt grundigt i.
Dejen må ikke være fast, men heller ikke for flydende.
Bred dejen ud (evt. ved hjælp af en kagerulle) på et melet skærebræt og ”skrab” små, tynde flager ned i en gryde med kogende, saltet vand.
Når de kommer op til overfladen, er de færdige.
Vend spätzle i brunet smør inden servering.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her