Logo

Chili con carne - for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chili con carne - for børnekokke 

 
Denne kraftige og krydrede chili con carne, der det meste af tiden passer sig selv i gryden. Server den med godt brød, ris eller en salat.
Tilberedningstid: 1 time. 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

 
# Ingredienser
4 løg
2 fed hvidløg
1 smule olie
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chili
500 g hakket oksekød
200 g soltørrede tomater i olie
1 frisk chili
1 stang kanel
2 dåser flåede tomater
1 smule vand
2 dåser kidneybønner
20 g mørk chokolade 70-80%
1 smule salt
1 smule peber

 
* Tilberedning
Pil løg og hvidløg og halver løgene.
Hak løg og hvidløg i en foodprocessor.
Hæld 4 spiseskefulde olie i en middelvarm gryde og steg løgene bløde.
Tilsæt spidskommen og chili og rør rundt.
Bland kødet med løg og krydderier.

Flæk chilien, fjern kernerne og blend dem sammen med de soltørrede tomater.
HUSK ENGANGSHANDSKER ELLER VASK STRAKS HÆNDER
Hæld blandingen ned til kødet.
Den hele kanel koges med, men tages op af gryden inden servering.
Tilsæt de flåede tomater.
Fyld den ene tomme dåse med vand og tilsæt det.

Tilsæt nu de drænede kidneybønner.
Læg låg på gryden og lad retten simre i en halv time.
Tilsæt til sidst chokolade og lad det smelte med.
Smag til med salt og sort peber.
Den hele kanel tages op af gryden inden servering.
Server den med godt brød, ris eller en salat.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her