Logo

Brunede kartofler - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brunede kartofler - også for børnekokke


Lav brune kartofler med denne lette opskrift – den bedste. Brune kartofler er en fantastisk og uundværlig spise til jul – måske til påske eller på en god dag?

 
# Ingredienser
¾ kg små kartofler
5 spsk sukker
2 spsk smør

 
* Tilberedning
Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen.
Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter.
Hæld vandet fra.

Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt.
Tilsæt smør og derefter kartoflerne.
Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk.
Skrues for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne.

Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.

 
INFO: Brunede kartofler er en dansk specialitet, som særligt spises i julen sammen med flæskesteg, and eller gås og rødkål. Den særlige brune farve opstår ved, at kartofler, der er kogt og pillet i forvejen, vendes på en stegepande i en blanding af sukker og smør, hvorved kartoflerne karamelliseres.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 973 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her