Lav brune kartofler med denne lette opskrift – den bedste. Brune kartofler er en fantastisk og uundværlig spise til jul – måske til påske eller på en god dag?
# Ingredienser
¾ kg små kartofler
5 spsk sukker
2 spsk smør
* Tilberedning
Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen.
Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10
minutter.
Hæld vandet fra.
Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt.
Tilsæt smør og derefter kartoflerne.
Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk.
Skrues for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke
sætte sig på kartoflerne.
Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det
hele.
INFO: Brunede kartofler er en dansk specialitet, som
særligt spises i julen sammen med flæskesteg, and eller gås og rødkål. Den
særlige brune farve opstår ved, at kartofler, der er kogt og pillet i forvejen,
vendes på en stegepande i en blanding af sukker og smør, hvorved kartoflerne
karamelliseres.
Se alle opskrifter for børnekokke