1 dåse ferskner (ca. 850 g)
175 g sukker (ca. 2 dl)
4 tsk majsstivelse fx Maizena
1 spsk friskpresset citronsaft
½ liter yoghurt med appelsin
Pynt: citronmelisse
Tilbehør: flødeskum
Tag 2 halve ferskner fra, skær dem i både og gem dem til pynt.
Hak resten af fersknerne med lage i en food processor/hurtighakker ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
Bland sukker og majsstivelse i en gryde og rør de hakkede ferskner i.
Bring blandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring.
Tilsæt citronsaft.
Afkøl ferskenpuréen og vend den i yoghurten.
Hæld isblandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie.
Frys isen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen.
Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Ved serveringen: Anret yoghurtisen i kugler på et fladt fad sammen med ferskenbåde.
Tips: Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og sæt dem tildækket i fryseren til serveringen.