Logo

Vanillecremeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ dl fløde
3 hele æg
2 æggeblommer
½ stangvanilje
50 g melis

De hele æg og æggeblommerne piskes kraftigt med sukkeret. Fløden (½ piskefløde og ½ sødmælk el. ⅔ piskefløde og ⅓ sødmælk kan anvendes) koges med den flækkede vanilje i 10 min. og hældes i de sammenpiskede æg og sukker. Alt hældes nu tilbage i gryden og piskes igen, indtil det kommer på kogepunktet. Cremen hældes hurtigt og under stadig piskning gennem en sigte og piskes atter, til den er kold.

Til vaniljecremeis kan, når cremen er frosset, tilsættes rå frugt, feks. jordbær, hindbær el. lign. Hvis frugten er syrlig, må sukker tilsættes efter smag.

Hvis cremeisen nedpakkes efter frysning i maskine, bør frugten knuses, inden den tilsættes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her