3 æggeblommer
5 spsk sukker
1 ½ dl hvidvin
3 blade husblas
1 ½ dl piskefløde, pisket til skum
1 tsk Vanille
sauce:
75 g tørrede abrikoser
4 dl kogt, koldt vand
65 g sukker
1 tsk Vanille
evt. ½ tsk jævning
Æggeblommer, sukker og hvidvin tilsættes den udblødte husblas og piskes over svag varme eller damp, til cremen er tyk og skummende. Den må ikke koge. Cremen afkøles, piskes igennem og blandes forsigtigt med flødeskummet. Fromagen smages til med Vanille og hældes i en skål. Serveres med abrikossauce.
Abrikossauce:
De skyllede abrikoser udblødes 1 døgn i kogt, koldt vand, koges sagte 5-10 min. under låg og pureres. Pureen koges op med sukker, smages til med Vanille og kan evt. jævnes med ganske lidt udrørt jævning, hvis den er for tynd. Den serveres varm eller kold.