fromage:
7 blade husblas
1 stangvanilje
3 æg
6 spsk sukker
3 dl kærnemælk
¼ liter piskefløde
sauce:
1 dl vand
85 g sukker
skal fra vaniljestangen
1 tsk kartoffelmel
1 spsk vand
100 g frosne, optøede blåbær
100 g frosne, optøede hindbær
Vanillefromage:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem skallen). Pisk hele æg, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig blanding. Vend forsigtigt kærnemælk i. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ca. 1 dl af æggeblandingen og rør den i resten. Pisk fløden stiv og vend den i. Skyl 6 portionsskåle (a ca. 3 dl) i koldt vand og kom ca. 2 dl fromage i hver.
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.
Lun frugtsauce:
Kom vand, sukker og vaniljeskal i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden fra varmen. Rør kartoffelmel og vand til en jævning og hæld den i sukkerlagen under omrøring. Vend bærrene i sukkerlagen og lad frugtsaucen stå i ca. 15 min. Fjern vaniljeskallen.