Til denne opskrift
på "støbt" is - professionelt kaldet parfait - skal du blot bruge en
håndmikser og en fryser. Vi har valgt at servere vaniljeisen med jordbær
marineret med balsamico og sort peber.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 5 min. Frysetid: mindst 5 timer Grundopskrift ca. 1½ liter parfait.
# Ingredienser til Vaniljeparfait:
1 stang vanilje
1 dl sukker
6 æggeblommer
(pasteuriserede)
½ liter piskefløde
*
Sådan laves Vaniljeparfait:
Flæk vaniljestangen
og skrab kornene ud.
Læg vaniljestangen i
en gryde med sukker og 1¼ dl vand og kog
igennem 5 min.
Pisk æggeblommerne
sammen med vaniljekornene og pisk den kogende sukkerlage i.
Pisk med en
håndmikser 8-10 min. - til det bliver en tyk og luftig creme.
Pisk fløden til
skum.
Vend vaniljecremen i
flødeskummet, til det er helt blandet.
Hæld iscremen i en
egnet beholder og sæt den i fryseren mindst 5 timer.
Tag formen ud af
fryseren ca. 15 min. før isen skal nydes.
Tips: Du kan også
piske æggeblommerne med 75 g flormelis i stedet for sukkerlagen.
Stil da skålen i et
næsten kogende vandbad, mens du pisker blandingen til en tyk og luftig creme.
Tag skålen op af
vandbadet og pisk, til cremen er afkølet.
VARIATIONER: Du kan
sætte smag på din parfait-is ved at tilsætte likør, frugtpuré. hakket eller
smeltet chokolade, knuste lakridsbolcher, hakkede nødder, syltede bær eller
frugter.
Marinerede jordbær
til 4 personer:
Skyl og nip 500 g
jordbær.
Pisk 2 spsk
balsamico sammen med 4 spsk sukker og vend halve, kvarte eller skivede jordbær
i.
Lad bærrene trække
30 min. og kværn lidt sort peber over ved serveringen.
----------- ooo OÔO ooo -----------