Desserten er en frisk citronis, som du sagtens kan lave i
god tid.
6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: ca. 2
timer
#
2 citroner [øko]
4 æggeblommer
125 g sukker
et drys salt
50 g pistacienøddekerner
2½ dl piskefløde
Hvid chokoladesauce.
100 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
Pynt:
citron-julienne (strimler af citronskal)
pistacienøddekerner
*
Vask citronerne.
Riv skallen af den ene fint, og lave tynde strimler
[julienne] af skallen på den anden.
Pres saften.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig creme - 5-8
min. med en håndmikser.
Tilsæt salt, fintrevet citronskal, ⅔ dl citronsaft og
grofthakkede pistacienødder.
Pisk fløden til blødt skum, vend det i æggeskummet, og hæld
iscremen i en randform.
Sæt formen i fryseren i mindst 2 timer.
Knæk chokoladen i små stykker, og kom den i en skål sammen
med fløden.
Sæt skålen over et varmt vandbad, til chokoladen er smeltet.
Rør det forsigtigt sammen til en tyk sauce.
Dyp hurtigt randformen i varmt vand, og vend isen ud på et
fad.
Drys med citron-julienne og pistacienødder, og server med
lun hvid chokoladesauce.
TIPS: Er isen blevet meget hård, så stil den i køleskab ca
30 min før servering
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin