2 æg
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 citron
2 dl cremefraiche 18%
2 dl piskefløde
Pynt:
150 g god mørk chokolade
kandiserede violer
sølvkugler
Del æggene og kom blommer og hvider i hver sin skål.
Kom sukker og vaniljesukker i skålen med æggeblommerne. Pisk til det bliver tykt og luftigt.
Skyl citronen i varmt vand.
Riv den yderste gule skal af, ikke noget af det hvide. Kom det i en skål.
Pres saften ud af citronerne. Bland skallen og citronsaften ned i skålen med de piskede æggeblommer. Rør creme fraichen i.
Pisk fløden tyk.
Pisk æggehviderne stive.
Rør det hele sammen i en stor skål og hæld det i en form, gerne en med løse sider. Frys isen i ca 4 timer.
Tag isen ud af fryseren. Læg den med bunden i vejret på et serveringsfad og fjern formen. Smelt chokoladen i vandbad og bred den over isen.
Pynt med kandiserede violer og sølvkugler. Server isen når chokoladen er blevet stiv.