#
250 g valnødder
lidt sukker
natron / hjortetakssalt
4 dl piskefløde
8 stk æggeblommer
125 g sukker
8 stk husblas
1 ½ dl madeira
Hasselnøddebunde:
250 g hasselnødder
250 g sukker
10 stk æggehvider
*
Hasselnøddebunde:
Hasselnødder og sukker blendes,
Æggehvider piskes stive, det hele blandes og hældes i en smurt springform, der er drysset med rasp/knust kiks.
Bages i 35 min ved 150 °C.
Smelt lidt sukker på panden, glaser valnødderne heri.
Drys med natron/hjortetakssalt, så bliver sukkeret helt luftigt.
Grovhak valnødderne.
Pisk fløden stiv.
Pisk 8 æggeblommer med 125 g sukker, til det er cremet.
Husblasen smeltes med madeiraen.
Flødeskummet og æggemassen blandes med de grovhakkede nødder og husblasen hældes i - må ikke være for kold.
Det hældes i springform, over den kolde nøddebund, og stilles i køleskab min 4 timer.