125 g valnøddekerner
3 dl sødmælk
5 stk æggeblommer
125 g sukker
6 blade husblas
ca. 4 spsk sherry
4 dl piskefløde
Appelsingelé:
2 dl appelsinsaft (3 store appelsiner)
2 blade husblas
1-2 stk små mandarinsnitter
nogle valnøddekerner
frisk mandarinsnitter eller resten fra dåserne (så bruges 2 dåser)
Hak valnøddekernerne mellemfint med en kniv.
Bring dem i kog med mælken.
Pisk imens æggeblommer og sukker til tykt skum. Hæld langsomt
valnøddemælken i æggemassen, mens der piskes.
Hæld det hele tilbage i kasserollen og varm op under piskning, til cremen stivner noget, den må endelig ikke koge.
Udblød imens husblasen godt i koldt vand og rør den i den varme creme.
Afkøl cremen, mens der af og til piskes i den. Pisk fløden stiv, vend den lidt af gangen i cremen, når den er kold og så stiv, at den kan danne mønster.
Fyld straks cremen (fromagen) i en let fugtet springform på ca. 24 cm i
diameter.
Sæt formen i køleskab, til fromagen er stiv.
Appelsingele: Pres saften af appelsinerne og si den gennem et stykke gaze.
Udblød husblasen i koldt vand og opløs den i 1 spsk kogende eller over
vandbad, rør langsomt appelsinsaften i og sæt gelésaften koldt, til den er lige ved at stivne.
Pynt fromagen i formen med afdryppede mandarinstykker og
valnøddekerner og træk den kolde gelésaft over.
Er parat til servering, når geléen er stivnet.
Ved anretningen løsnes springformen blot, og bunden med hele fromagen
sættes på serveringsfadet.
Formens kant dækkes af mandarinstykker til sidst.