4 blade husblas
2 ds tun i vand
2 ½ dl cremefraiche
2 gulerødder
1 stilk blegselleri
4 forårsløg
Skræl eller skrab gulerødderne, skær dem i små terninger og giv dem 2-3 minutters kogning i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og lad gulerødderne blive kolde.
Udblød husblasen i koldt vand.
Hæld væden fra tunfisken og pisk tunfisken igennem med en elpisker. Bland cremefraiche i og krydr med salt og peber.
Knug husblasen fri for vand og smelt den over vandbad.
Lad den blive håndvarm.
Rør husblasen i en tynd stråle i tunfiskeblandingen.
Kom gulerodsterninger og fintsnittet blegselleri og forårsløg i.
Kom blandingen i en form og lad den stive på et koldt sted.
Server tunfiskemoussen med cremefraiche, der er smagt til med salt, peber og citronsaft og tilsat hakket grønt fx. persille og/eller dild.