Den danske sommerklassiker kærnemælkskoldskål her med
jordbær.
4 personer/ ca. 1 liter Arbejdstid: 20 min.
#
2 æg (evt. pasteuriserede)
½ stang vanilje
75-100 g sukker
1 citron, revet skal heraf
2 spsk friskpresset citronsaft
3 dl ymer eller yoghurt
1 l kærnemælk
Topping:
400-500 g solmodne friske jordbær
evt. 1-2 dl cremefraiche 18%
*
FLÆK vaniljestangen og skrab kornene ud.
Gnid stangen med lidt af sukkeret, så du får det hele med.
PISK æggene med vanilje og sukker i en rummelig skål, til
det bliver en tyk og luftig creme.
Tilsæt gradvist ymer, tykmælk og kærnemælk.
Sæt koldskålen i køleskabet.
SKYL jordbærrene i koldt vand, nip dem, og skær dem i
skiver.
RØR koldskålen igennem, og server med jordbærskiver og en
stor skefuld cremefraiche.
TIPS: Traditionelt serveres også kammerjunkere til koldskål.
Du kan også servere Ristede havreflager:
#
3 dl havregryn
2 spsk honning
1 spsk smør
1 nip salt
*
Rist havregrynene på en middelvarm pande. Pas på de ikke
bliver for sorte.
Når de er nogenlunde ristede kommes først honning ved, hvor
der røres rundt og dernæst smørret.
Tilsæt til sidst salt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin