Denne farvestrålende frugtsalat er en vitaminbombe og giver
hele familien alt, hvad den behøver! Vitaminrigt. • 1 kiwi forsyner en voksen
person med hele dagsbehovet for C-vitamin.
• Ananas er kaloriefattig og god for tarme og nyrer.
Forberedelse 40 min. 4 portioner
# Råvarer til Tropisk frugtsalat
500 g jordbær
1 mango
3 kiwifrugter
1 banan + lidt citronsaft
1 ananas, ca. 1 kg
300 g ribs
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl, nip og halver jordbærrene.
Skræl mangoen med en kartoffelskræller.
Skær frugtkødet fri af stenen og skær det dernæst i tern.
2 Skræl kiwifrugterne og skær dem i tynde skiver.
Pil bananen og skær den i tynde skiver.
Dryp med citron.
3 Skær 2 cm af toppen og bunden på ananassen.
Stil frugten på et skærebræt og skær skallen af.
Fjern de øjne som sidder tilbage med en kniv.
Del frugten på langs i fjerdedele og fjern stokken i midten.
Tern frugtkødet. Skyl ribsene.
4 Læg frugten lagvis i en klar glasskål.
Begynd med ananas og fortsæt med jordbær, banan, kiwifrugt
og mango.
Fortsæt til ingredienserne er brugt op.
Læg ribsene øverst.
Dryp gerne med lidt frugtsaft eller likør efter smag og
server med fx småkager eller vafler.
Tips & råd
Variation: En frisk sauce er let at lave af 2½ dl yoghurt, 2
spsk Grand Marnier og 2 spsk honning.
Rør det sammen og stil det koldt ca. 20 min.
Dryp saucen over salaten eller server den i en skål ved
siden af.
Skær skallen af ananassen.
Lad øjnene sidde på så ikke alt for meget af frugtkødet
forsvinder.
Ananassens "øjne" sidder i spiralform.
Skær dem væk ved at snitte langs med rækkerne af øjne med en
skarp kniv.
PR. PORTION: Energi: Kcal 270 = kJ 1134
Kulhydrat 60 g Protein 3 g Fedt 2 g (7%) Fibre 11 g