Logo

Torta paradiso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

325 g smør
325 g flormelis
3 store eller 4 små æg
325 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
3 citroner
3 dl hyldeblomster uden stilke
4 dl koncentreret hyldeblomstsaft
smør og rasp til formen

 
Tænd ovnen på 175ºC.
Riv skallen af citronerne fint, kun den farvede skal.
Smør enten en springform med rigeligt smør og drys den jævnt med rasp.
Overflødig rasp dunkes ud.
Eller bag dem i store muffinsforme.
Metalforme fores som ovenfor, siliconeforme skal ikke smøres.
Kom smør, sukker og skal i røremaskine­skålen og kør til det er cremet.
Tilsæt æggene et ad gangen og lad det forsvinde helt mellem hvert æg.
Uden røremaskine skal man bare røre meget og hurtigt med et piskeris, og sørge for at smørret er blødt fra starten.
Sigt kartoffelmel og bagepulver over dejen, hæld 2 dl hyldeblomster i, og pisk videre.
Når dejen er fin og cremet hældes den i formen.
Bag i ca. 45 min. Prøv med en træpind, og hvis der ikke hænger dej ved er kagen færdig.
Køl den af og tag den meget forsigtigt ud af formen og over på et fad.
Kagen er skør og skal skæres med stor forsigtighed.
Server kagen i dybe tallerkener i en sø af hyldesaft.
Drys den sidste dl blomster over tallerkenerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her