Prøv en helt anden version af den traditionelle tiramisu,
med et præg af østen.
4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst 1 time.
#
2 spsk grønne teblade (fx kinesisk grøn sencha)
½ liter vand
2-3 spsk sukker
1 citron
12-15 ladyfingers
3 æg
2 spsk sukker
ca. 50 g grønne teblade (til pulver)
300 g mascarpone
Tilbehør:
500-750 g friske jordbær
*
Overhæld den grønne te med 80 °C varmt vand, og lad den
trække i 5-7 min.
Si teen, rør sukker i, til det er opløst, og smag til med
citronsaft.
Læg ladyfingers (evt. halverede) i 4-6 portionsglas, og hæld
teen i glassene.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne skummende med sukker.
Blend tebladene fint, evt. i en krydderikværn eller stød i
en morter til fint pulver.
Rør pulveret i æggeblommeskummet.
Vend mascarpone, og derefter stiftpiskede æggehvider i.
Fordel cremen i glassene, og sæt dem i køleskab i mindst 1
time.
Drys med lidt grøn tepulver, og server med friske jordbær.