Tiramisu er en italiensk kage, der som regel laves af lange småkager/ ladyfingers udblødt i en blanding af kaffe og marsala, fyldt med mascarpone-creme og pyntet med revet chokolade. Her er cupcakes versionen.
12 stk. cupcakes:
#
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt
4 spsk meget stærk kaffe
1 spsk marsala eller Kahlua
evt 1 tsk vaniljeessens
150 g sukker
ekstra marsala til at dryppe over (kan udelades)
Mascarponecreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
3 tsk sukker
1 spsk Kahlua (kan udelades)
240 g mascarpone
Kahlua til at dryppe med
revet chokolade til pynt
*
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver.
B. Pisk æggeblommerne med kaffe og Marsala til en meget tyk og cremet masse. Kom 110 g af sukkeret i lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.
Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner bløde toppe, og pisk så gradvist de sidste 40 g sukker i.
Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive.
Rør 3 spsk af æggehvideskummet i æggeblommemassen.
Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris.
Når de tørre ingredienser er helt absorberede, vender du varsomt resten af æggehvideskummet i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Prik evt. de kolde kager nogle gange i toppen med en gaffel, og dryp hver af dem med 1 spsk marsala.
Mascarponecreme: Rør æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Pisk evt. Kahlua i.
Kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker.
Sæt en stor top creme på hver kage, dryp med Kahlua, og drys revet chokolade over.