Udgangspunktet er en klassisk italiensk Tiramisu, dvs. en bund af opblødte Ladyfingers og en god mascarponecreme. Men i stedet for kaffe bruger vi juice og frugt - det giver både flere farver og en anden smag.
#
2 æggeblommer (pasteuriserede)
3 spsk sukker
250 g mascarpone
½ stang vanilje
3 æggehvider (pasteuriserede)
2 dl piskefløde
12 ladyfingers
1¼ dl tropejuice eller appelsinjuice
2 spsk whisky
2 mango
Topping: 4 spsk kokos
*
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig blanding.
Rør mascarponeosten i til der ikke er flere klumper.
Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Vend kornene i cremen.
Pisk fløden til let skum og vend i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
Læg 2 kiks i hver skål eller tallerken.
Kom juice og whisky i en skål og dryp væsken ligeligt over kiksene.
Skær mango i tynde skiver og fordel over kiksene.
Kom cremen på toppen.
Dæk formen med film og stil i køleskabet 30 minutter eller nogle timer.
Drys kokos over og server.
Tips: Ladyfingers hedder også Savoyiardi og kommer oprindeligt fra en del af Savoy regionen. Hårde, sprøde, aflange og porøse kager, der er svære at bage selv. Så tog bare genvejen!