Den meget elskede italienske efterret behøver ikke at være
en kaloriebombe. Her serveres en magrere version.
• Mascarpone indeholder meget kalcium • Desserten indeholder
kun 11 g fedt pr. portion.
Forberedelse 25 min. Afkøling mindst 4 timer. 6 portioner
# Råvarer til Tiramisu dessert
13-15 Savonardi småkager
1-1½ dl stærk kold kaffe
2 æg
1 dl sukker
250 g mascarpone
250 g mager kvark
2 spsk cognac
kakao til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Læg kagerne i et ovnfast fad og hæld den kolde kaffe over.
Kagerne skal blive helt gennemblødte af væsken.
2 Skil æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne med sukkeret til en tyk, lys og luftig creme
over et knapt kogende vandbad.
Vend mascarpone, kvark og cognac i æggemassen.
3 Pisk æggehviderne til fast skum og vend det forsigtigt i
mascarponemassen.
Fordel massen jævnt over kagerne
4 Dæk Tiramisu'en til og stil den i køleskabet i mindst fire
timer.
Sigt rigeligt med kakao over lige før servering og giv
espressokaffe til.
Tips & råd
Vil du lave Tiramisu kager: Rør 4 blade smeltet husblas i
mascarponemassen.
Fordel massen over kagerne og afkøl.
Drys med kakao og skær i tern.
Lad kagerne trække i appelsinsaft.
Bland ½ dl appelsinsaft, halve jordbær og appelsinstykker i
mascarponemassen.
Fordel over kagerne og afkøl.
Variation: Hvis du ikke kan skaffe Savonardi- småkager kan
du bage din egen bund.
Pisk 2 æg og ½ dl sukker godt. Tilsæt 1 dl hvedemel.
Bag ved 175 °C i 30-40 min. Bunden skal være tør.
Del den i stænger og brug dem i opskriften.
I stedet for æg kan man anvende 1 dl hårdt pisket fløde som
vendes i mascarponemassen inden den fordeles over kagerne.
PR. PORTION: Energi: Kcal 267 = kJ 1121
Kulhydrat 28 g Protein 14 g Fedt 11 g (37%) Fibre O g