Tiramisu er en
klassisk italiensk dessert, der består af en mascarponecreme lagt i lag med
Savoradi-kager dyppet i kaffe og toppet med kakao.
Desserten bliver
faktisk bedst, hvis den laves dagen før, den skal nydes.
Arbejdstid: 45 min.
Køletid: min. 4 timer. 6-8 personer
#
6 æg
(eller 1 dl
pasteuriserede æggeblommer og 2 dl pasteuriserede æggehvider)
100 g + 3 spsk
sukker
½ dl marsala eller
kaffelikør
500 g mascarpone
2½ dl espresso eller
stærk kaffe
24 Savoradi Lady
fingers (200 g)
3-4 spsk kakao
Pynt:
50 g kakao,
chokoladespåner eller mørk chokolade
*
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommer og
sukker og evt. marsala eller likør sammen i en skål over et varmt vandbad og
pisk med en håndmikser, til det bliver en tyk og luftig creme ca. 8 min.
Pisk mascarponeosten
cremet og pisk æggecremen i.
Gør piskerisene helt
rene og pisk æggehviderne stive med 3 spsk sukker.
Vend dem i cremen ad
et par omgange.
Hæld kaffen i en
skål og lad den køle af.
Dyp en kage ad
gangen og læg dem tæt i bunden af et firkantet fad (20x20 cm eller 15x25 cm).
Dæk kagerne med et
lag creme og drys med sigtet kakao.
Læg igen et lag
dyppede kager, men på den anden led.
Dæk med resten af
cremen og sigtet kakao.
Dæk formen med film
og stil desserten i køleskab min. 4 timer og gerne natten over.
Pynt evt. med lidt
mere sigtet kakao, chokoladespåner eller hakket mørk chokolade.
TIPS: Du kan i
øvrigt sagtens lave en halv portion, hvis I kun er 2-3 personer.
Brug et mindre fad
eller anret i portionsglas:
Knæk kagerne i
mindre stykker, før du dypper dem i kaffen, så de kan komme ned i glassene.
Du kan gøre cremen
lidt mere fed ved at bruge flødeskum.
Erstat 3 æggehvider
(1 dl) med 2 dl piskefløde.
Pisk fløden til
blødt skum og vend den i cremen, inden du vender de piskede æggehvider i.