125 g smør
100 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
Karamel:
90 g smør
65 g sukker
½ dl mælk
75 g honning
125 g valnøddekerner, knuste
Fyld:
10 friske figner
5 kryddernelliker
½ appelsin
4 dl rødvin
sukker
Til tærtebunden hakkes det kolde smør i hvedemel og sukker og smuldres ind med fingrene til en grynet masse.
Dejen samles med det letpiskede æg. Lad den hvile køligt mindst 30 min. inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Prikkes med en gaffel og forbages ved 200 º til den er let gylden ca. 20 min.
I en pande eller bred kasserolle smeltes smør, sukker og honning i mælken.
Lad det stå over svagt blus indtil det er gylden karamel.
Valnødderne blandes i, og den varme karamel fordeles i den forbagte tærtebund.
Til fyldet prikkes fignerne godt med en gaffel. Vinen bringes i kog tilsat kryddernelliker og smages til med sukker samt revet skal og saft fra den halve appelsin.
Lad fignerne skæres i skiver og anrettes i tærtebunden.
Rørt vaniljeis kan serveres til.