Dej:
100 g koldt smør
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
½ tsk fint salt
½ spsk koldt vand
Fyld
200 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg
7 tomater i halve skiver (ca. 350 g)
2 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
3 æg
1,5 dl mælk
1 lille fed knust hvidløg
3 spsk hakket frisk persille
friskkværnet peber
Pynt: sorte oliven uden sten
Dej og forbagning:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.
Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå halvt op ad formens side.
Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.
Fyld: Hæld osten til afdrypning i en sigte.
Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund.
Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber.
Hæld æggemassen i tærtebunden.
Bag tærten midt i ovnen ca. 1 time ved 200°C.
Energiindhold pr portion: 2630kJ
Energifordeling: Protein: 24%, Kulhydrat: 13%, Fedt: 63%
Fryseegnet: Nej. - Tilberedningstid: 60+ min
Abrikosis med hindbærpuré
2 dåser halve, syltede abrikoser (a ca. 420 g)
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk majsstivelse
200 g BUKO® Light naturel
4 spsk akaciehonning
2 tsk friskpresset citronsaft
1 dl piskefløde
Hindbærpuré:
200 g frosne hindbær
3,5 spsk sukker
Pynt: friske mynteblade
Energiindhold pr portion: 1918kJ
Energifordeling: Protein: 7%, Kulhydrat: 61%, Fedt: 32%
Fryseegnet: Ja - Tilberedningstid: 60+ min
Hæld den ene dåse abrikoser til afdrypning i en sigte og skær abrikoserne i tern. Hæld herefter abrikoser og lage fra den anden dåse i en foodprocessor eller hurtighakker og hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
Bland sukker, majsstivelse og abrikospuré i en gryde.
Bring puréen i kog under omrøring.
Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
Afkøl abrikospuréen.
Rør osten blød med honning og citronsaft.
Pisk fløden til et let skum.
Vend i nævnte rækkefølge abrikostern, den afkølede abrikospuré og flødeskum i osteblandingen.
Hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie.
Frys isen i ca. 24 timer - rør nogle gange i isen under indfrysning.
Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Hindbærpuré: Kom de frosne hindbær i en skål og lad dem tø op på køkkenbordet i ca. ½ time.
Kom hindbærrene i en foodprocessor sammen med sukkeret.
Hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til sukkeret er opløst. Smag puréen til.
Ved serveringen: Anret iskugler og hindbærpuré på portionstallerkener og pynt med pebermynteblade.