Bag en lækker tærte med marcipancreme, og top op med friske
og syrlige ribs.
2 tærter til i alt 12-16 personer. Arbejdstid: 1 15 min. Bagetid:
ca 35 min.
#
Mørdej
250 g hvedemel
3 spsk flormelis
150 g koldt smør
2 æg
½ spsk vand
Fyld:
3 æg
75 g sukker
2 dl fromage frais
1 dl cremefraiche 18%
100 g marcipan
Topping:
250 g røde ribs
evt. flormelis eller
sukker
*
Kør mel, flormelis og koldt smør sammen i en foodprocessor.
Tilsæt æg og vand, og saml dejen forsigtigt med
pulse-knappen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i
30 min.
Rul dejen ud, og læg den i to aflange tærteforme (10x34 cm)
Pisk æggene sammen med sukker, og pisk fromage frais og
cremefraiche i.
Tilsæt revet marcipan, og fordel cremen i de to ubagte
tærtebunde - de skat være ca. ⅔ fyldt.
Bag tærterne midt i ovnen ved 175 °C i ca 35 min.
Afkøl tærterne på en rist.
Skyl og tør de friske ribs, og læg dem på tærterne.
Pynt evt med lidt sigtet flormelis eller sukker.
TIPS: Du kan også bruge hindbær eller blåbær til tærten.
Vend evt bærrene i lidt sukker, inden de kommes på tærten - det ser smukt ud.