Denne tærte har en sød, næsten konfektagtig bund med marcipan.
En blid vaniljecreme og friske kiwier er en fin kontrast til den søde bund.
#
Bund:
175 g marcipan
100 g sukker
1 æggehvide
50 g hvedemel
50 g mørk chokolade
Creme:
2 dl sødmælk
1 æggeblomme
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
kom af 1 stang vanilje
4-5 kiwifrugter
*
Ælt alle ingredienserne - på nær chokoladen - til bunden sammen.
Tryk dejen ud i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved
180 ºC i ca. 20 min., til den er gyldenbrun på toppen.
Afkøl bunden og løsn den derefter fra kageformens sider og bund.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl den på den afkølede bund.
Kom mælk, æggeblomme, sukker, majsstivelse og vanilje korn i en gryde.
Varm op ved svag varme under konstant piskning, til cremen tykner.
Tag gryden at varmen og pisk i cremen, til den er kold.
Fordel den afkølede creme på kagebunden.
Skær kiwierne i skiver, og læg dem i et pænt lag på vaniljecremen.
Tips: Til denne tætte kan man i stedet for kransekagebunden sagtens anvende en almindelig mørdej.