Galette de figues au vin rouge - 6 personer
Mørdej:
125 gr usaltet smør
100 gr sukker
1 stk æg
250 gr hvedemel
25 gr smør
1 tsk kanel
1 tsk sukker
Karamel
175 gr smør
125 gr sukker
75 gr mælk
150 gr honning
250 gr valnødder (let knuste)
Figner:
12 friske figner
6 nelliker
2 appelsiner (saft og skal)
½ flaske rødvin
150 gr sukker
Mørdejen samles og hviler ca. 1 time. Den udrulles, prikke s med en gaffel og lægges i en tærteform. Smøres med smør 25 gr smør der er iblandet kanel og sukker.
Bages ved 180º i ca. 25 min til den er gyldenbrun.
Honning, sukker, mælk og smør koges godt sammen. De knuste valnødder kommes i. Karamellen fordeles jævnt på den bagte bund.
Fignerne skylles let, prikkes med en gaffel. Pocheres i rødvin med sukkeret, appelsinsaft og skal samt nelliker. Ca. 40 minutter. Afkøles i marinaden.
Anretning:
Fignerne skæres i skiver eller både og anrettes på bunden.
Serveres med flødeskum, cremefraiche eller vanilje creme.
TIPS: Kan også laves med rødvins-pocheret pære, som er skrællet og kernefri. Samme fremgangsmåde. En kurv af spundet karamel kan placeres over desserten. En stor metaløse eller rund metalskål gnides med olie, og den flydende karamel trækkes i tråde på kryds og tværs over formen. Tages let af når stivnet.