4 personer
200 g mørdej (se opskrift)
250 g godt tørre hindbær
1 pæn, usprøjtet citron
40 g blødt smør
2 hele æg
75 g stødt melis
20 g flormelis
En ovnplade med teflonbelægning
Denne tærte bliver endnu mere lækker, hvis man serverer hindbærsorbet til.
Rul dejen ud med en kagerulle. Skær en skive ud på 30 cm i diameter. Sæt den på ovnpladen, prik huller i den med en gaffel, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter. Forvarm ovnen til 180c. Sæt dejen i ovnen i 20 minutter. Sæt den derefter på en rist og lad den køle af.
Imens piskes smørret jævnt i en lille kasserolle (som ikke må stå over ilden). Tilsæt æg, stødt melis, fintrevet citronskræl og citronsaft. Kasserollen sættes derefter over ilden ved svag varme. Pisk hele tiden indtil først opkog.
Efter første opkog tages kasserollen af ilden, og indholdet hældes op i en kold skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil det er helt afkølet.
Smør derefter den kolde creme ud på den kolde tærtebund og læg hindbær over hele bunden.
Inden serveringen drysses med flormelis, som hældes gennem en finmasket sigte, mens der røres rundt med en ske for at få det til at drysse jævnt ned over hindbærrene.