Logo

Fennikel tarte tatin med sorbet af gedefriskost...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

egen croustillant og pirrende kryddersirup
 
3 fennikler
1 knsp. knust, sort peber
1 plade but­terdej á 15 cm i diameter x ½ cm tyk
2 spsk honning
 
Sukkerlage:
1 dl vand og 1 dl sukker
 
Croustillant: Kog en sukkerlage.
Skær 1 fennikel i papirstynde skiver, dyp dem i suk­kerlage og tør dem på en bageplade ved 50ºC i ca. 18 timer.
 
Sorbet: Kog alle ingredienser op og passer dem gen­nem et saucenel.
Køl af og kør massen på ismaski­ne til passende konsistens.
 
Sorbet:
3 dl gede friskost
7 dl vand
Saft af 3 citroner
1 stang vanilje
100 g sukker
1 dl lynggele
 
Kryddersirup: Karamelliser sukkeret, tilsæt Sambu­ca og flamber. Tilsæt de øvrige ingredienser undta­gen smør og lad småkoge i 10-15 minutter til sirupskonsistens.
Monter med smør og stil lunt.
 
Kryddersirup:
3 dl vand
100 g sukker
½ dl Sambuca
1 stk anis
1 stk kanelstang
3 grønne kardemomme­kapsler
15 hele, sorte peberkorn
1 dl appelsin­juice
2 nelliker
40 g smør
 
Tarte tatin: Skær de to resterende fennikler i ½ cm tykke skiver på langs og læg dem i en cirkel med en diameter på 15 cm på en bageplade beklædt med bagepapir og smurt med smør.
Pensl fennikelskiver­ne med honning.
Bag i ovnen i 20 minutter ved 160ºC.
Tag pladen ud, læg en plade butterdej ovenpå og bag videre i 10 minutter ved 200º.
Tag tærten ud, vend den og tryk den let sammen.
 
Anretning: Lun tærten, skær den i passende stykker.
Anret en kugle sorbet af gedefriskost på toppen og stik nogle croustillant'er i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.589 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her