egen croustillant og pirrende kryddersirup
3 fennikler
1 knsp. knust, sort peber
1 plade butterdej á 15 cm i diameter x ½ cm tyk
2 spsk honning
Sukkerlage:
1 dl vand og 1 dl sukker
Croustillant: Kog en sukkerlage.
Skær 1 fennikel i papirstynde skiver, dyp dem i sukkerlage og tør dem på en bageplade ved 50ºC i ca. 18 timer.
Sorbet: Kog alle ingredienser op og passer dem gennem et saucenel.
Køl af og kør massen på ismaskine til passende konsistens.
Sorbet:
3 dl gede friskost
7 dl vand
Saft af 3 citroner
1 stang vanilje
100 g sukker
1 dl lynggele
Kryddersirup: Karamelliser sukkeret, tilsæt Sambuca og flamber. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen smør og lad småkoge i 10-15 minutter til sirupskonsistens.
Monter med smør og stil lunt.
Kryddersirup:
3 dl vand
100 g sukker
½ dl Sambuca
1 stk anis
1 stk kanelstang
3 grønne kardemommekapsler
15 hele, sorte peberkorn
1 dl appelsinjuice
2 nelliker
40 g smør
Tarte tatin: Skær de to resterende fennikler i ½ cm tykke skiver på langs og læg dem i en cirkel med en diameter på 15 cm på en bageplade beklædt med bagepapir og smurt med smør.
Pensl fennikelskiverne med honning.
Bag i ovnen i 20 minutter ved 160ºC.
Tag pladen ud, læg en plade butterdej ovenpå og bag videre i 10 minutter ved 200º.
Tag tærten ud, vend den og tryk den let sammen.
Anretning: Lun tærten, skær den i passende stykker.
Anret en kugle sorbet af gedefriskost på toppen og stik nogle croustillant'er i.