Sødt til dessert
3 små bananer (a 100 g)
1 carambole (stjernefrugt)
250 g jordbær
2 kiwifrugter
1 babyananas
1 galiamelon
flydende sødemiddel
2 tsk hørfrø
*
A. Skræl bananerne, halver dem på langs og skær dem i skiver.
Skyl carambolen og skær den i skiver på tværs.
B. Skyl jordbærrene og halver dem.
Skræl kiwifrugterne og skær dem i skiver.
Skræl ananasen, fjern stilken og skær den i stykker.
Halver melonen, fjern kernerne og form kugler med en kugleske.
C. Anret frugterne dekorativt på store tallerkener, dryp evt. lidt sødemiddel over og drys hørfrø over til sidst.
Tips: Den femkantede carambole har et meget aromatisk, syrligt frugtkød og indeholder mange C-vitaminer. Men den er især populær på grund af dens dekorative virkning med de stjerneformede frugtskiver. Kan man ikke få denne eksotiske frugt, kan man erstatte den med andre frugter eller bær eller simpelthen udelade den helt.
Per Portion 596/143 kJ/kcal. 3 g protein. 2 g fedt. 24 g kulhydrat. 6 g fibre.