Til 4 personer
450-500 g svesker
2 ½ dl vand
125 g sukker (1 ½ dl)
Creme:
3 blade husblas
3 dl fløde (13 %)
1 vanilje stang
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 dl piskefløde
Endvidere: 12 makroner, sherry eller portvin
Til pynt: Flødeskum og groftreven chokolade
Kom svesker, vand og sukker i en gryde og lad det koge ved jævn varme i 5 minutter. Lad det svale af.
Udblød husblasen i koldt vand i 5 minutter.
Bring fløden og den flækkede stang vanilje i kog.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Hæld den koghede fløde i, mens der piskes.
Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og kom den i den koghede creme blanding, mens der piskes.
Lad cremen svale af og fisk vanilje stangen op.
Vend flødeskum i den kolde creme.
Kom makroner i bunden af en serveringsskål eller i portionsglas.
Stænk dem med sherry eller portvin.
Kom sveskerne på og herover cremen.
Pynt med flødeskum og groftreven chokolade.
Svesker i rom: Kog sveskerne som ovenfor og kom 1 dl rom ved de kogte svesker. Anret sveskerne portionsvis og kom 150 g groftreven marcipan på. Fordel flødeskum over og server straks efter.