Logo

Svesketrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svesketrifli

 

Desserten er en trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede hasselnødder.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer.

 

#

3 dl koncentreret blåbærsaft (eller portvin)

250 g tørrede svesker

12 makroner

 

Vaniljecreme med nødder:

1 stang vanilje

40 g sukker

1½ dl mælk

1 dl piskefløde (+ evt. lidt ekstra)

2 æg

1 spsk majsstivelse

50 g hasselnøddekerner

*

 

Giv saft eller portvin et opkog, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede.

Lad dem trække i et par timer.

 

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Pisk mælk og fløde sammen med æg, majsstivelse, og vaniljesukker.

Bring det i kog, og kog det under omrøring i 3-4 min.

Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.

 

Læg makroner i portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene.

 

Rist nødderne på en tør pande, og gnid de løse hinder af i et stykke køkkenrulle.

Hak nødderne, og rør dem i cremen.

Tilsæt evt. lidt ekstra fløde, og fordel cremen i glassene.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her