Desserten er en
trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede hasselnødder.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer.
#
3 dl koncentreret
blåbærsaft (eller portvin)
250 g tørrede
svesker
12 makroner
Vaniljecreme med
nødder:
1 stang vanilje
40 g sukker
1½ dl mælk
1 dl piskefløde (+
evt. lidt ekstra)
2 æg
1 spsk majsstivelse
50 g hasselnøddekerner
*
Giv saft eller
portvin et opkog, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede.
Lad dem trække i et
par timer.
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
Pisk mælk og fløde
sammen med æg, majsstivelse, og vaniljesukker.
Bring det i kog, og
kog det under omrøring i 3-4 min.
Hæld cremen i en
skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.
Læg makroner i
portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene.
Rist nødderne på en
tør pande, og gnid de løse hinder af i et stykke køkkenrulle.
Hak nødderne, og rør
dem i cremen.
Tilsæt evt. lidt
ekstra fløde, og fordel cremen i glassene.