Det gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson,
der som regel kun varer et par uger. Her får du en spændende opskrift der giver
1 liter
Arbejdstid: 45 min. Kogetid. 15 min. Frysetid: 4 timer
#
400 g stikkelsbær
100 g sukker
4 skærme hyldeblomster (eller 3 spsk tørrede hyldeblomster)
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1½ tsk majsstivelse
2½ dl piskefløde
*
Nip stikkelsbærrene, og skyl dem grundigt.
Kom dem i en gryde med sukker, og giv dem et opkog under
omrøring.
Læg hyldeblomstskærmene i gryden, og lad frugten simre helt
mør - ca. 10 min.
Tag hyldeblomststilkene op, og purer frugten gennem en sigte
(eller med en blender).
Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en
gryde, og pisk stikkelsbærpureen i.
Pisk det over medium varme, til det tykner og lige når
kogepunktet.
Hæld det straks over i en stor skål, og lad det afkøle.
Pisk fløden til skum, og vend det i stikkelsbærcremen.
Hæld det over i en form, og frys den i mindst 4 timer.
Server parfaiten i skiver, eller lad den stå lidt i
køleskabet, til den kan kugles.
Tip: Du kan også bruge koncentreret hyldeblomstsaft. Rør det
i bærrene, når de er pureret gennem
sigten.