Stikkelsbær og hyldeblomster har samme sæson og passer
overraskende godt sammen. Kombinationen giver en helt tredje smag lidt hen ad
de store muscat-druer, som bruges til den gode søde muscatvin.
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. (4
personer)
#
10 g smør
500 g stikkelsbær
4-6 hyldeblomstskærme
125 g sukker
75 g hvedemel
1 knsp salt
50 g nødder
50 g smør
Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
*
Tænd ovnen på 220 °C og smør et ovnfast fad med smør.
Nip stikkelsbærrene og skyl dem.
Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i koldt vand og dup dem
tørre i køkkenrulle.
Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med
stikkelsbær og sukker.
Fyld det i fadet.
Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør.
Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min.
Server desserten varm eller lun med det valgte tilbehør.