Det er ikke være en tilfældighed, at trifli rimer på liflig, og at stevns rimer på .......
8 Lady fingers
200 g solbærsyltetøj
200 g makroner
2,5 dl rom og Cointreau
650 gram blåbær
2 æggeblommer og 2 æggehvider
100 gram sukker
500 g mascarpone
50 g ristede mandelsplitter
Del ladyfingrene i to på langs, smør dem med solbærsyltetøj og læg dem sammen som sandwich.
Placer dem i bunden af serveringsskålen, som gerne må være af klart glas, så man kan se lagene.
Knus makronerne groft og fordel dem jævnt.
Hæld 1,5 dl af sprutten over.
Smelt resten af solbærsyltetøjet på en pande.
Vend blåbærrene rundt i syltetøjet, men sluk for blusset.
Fordel bærrene oven på makronerne.
De to æggeblommer piskes med sukkeret til en luftig æggesnaps.
Skal den være helt i top, rører man med en træske, men det tager tid.
Til gengæld er resultatet uovertruffent.
Rør mascarponen i lidt ad gangen og tilsæt så resten af sprutten.
Pisk æggehviderne stive.
Husk altid at begynde på laveste hastighed, for så danner der sig flest små bobler, og det er dem, der bærer.
Rør en stor klat æggehvide heftigt ind i ægge-mascarponeblandingen, inden resten foldes i med dejskraberen, og her kan man ikke være følsom nok.
Den lette masse lægges over triflien.
Dæk med film og sæt herligheden i køleskabet, helst 5-6 timer, inden den skal serveres, dekoreret med blåbær og brændte mandelsplitter.
Pyha. hvor den smager godt.