125 g smør
225 g udstenede dadler
1 spsk natron
5 spsk sukker
2 æg
1 kop hvedemel
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
smør til pensling
Karamelsauce:
1 kop piskefløde
125 g smør
115 g farin
1 tsk vaniljesukker
½ liter piskefløde /flødeskum
Dadlerne hakkes, lægges i en gryde og dækkes med vand.
Bring dadlerne i kog og lad dem simre i tre minutter.
Sæt gryden til side og tilsæt natron.
Smid ikke vandet ud.
Pisk halvdelen af smørret med sukker og æg.
Tilsæt et æg ad gangen.
Vend forsigtigt hvedemel, salt og vanilje i.
Rør forsigtigt bagepulver i og lidt af dadelvandet, så dejen minder om pandekagedej.
Rør så dadlerne i.
Bag kagen ved ca. 200ºC i ca. 40 min - eller indtil kagen er bagt i midten.
Imens kommes resten af smørret, piskefløden, farin og 1 tsk vanilje i en
gryde.
Det bringes i kog og simrer i 3 minutter.
Hæld noget af saucen over kagen, mens den køler og server resten ved siden af kagen.
Kagen kan pyntes med flødeskum.