Logo

Stegte æbler med vanillesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fra Lauras kogebog - Til 4 eller 8 - alt efter appetit.

2 spsk rosiner
1 ¼ dl æblevin eller æblemost
8 små faste syrlige æbler (fx Belle de Boskoop)
2 spsk citronsaft
2 spsk smør
50 g mandelflager
1 -2 spsk honning
¼ tsk stødt kanel
1 -2 tsk reven, økologisk citronskal

Opblød rosinerne i æblevinen eller -mosten.
Forvarm ovnen til 180° (varmluft: 160°) .
Skyl æblerne og tør dem godt.
Fjern forsigtigt kernehuset med en kniv uden at ødelægge æblerne.
Brug evt. en speciel kernehusfjerner.
Dryp hulrummene med citronsaft.
Smør et ovnfast fad med 1 tsk smør.
Lad rosinerne dryppe af, hæld æblevin eller most i formen.
Hak mandelflagerne groft og rør dem sammen med resten af smørret, rosinerne og honningen.
Krydr med kanel og reven citronskal.
Fyld de udhulede æbler og sæt dem i fadet.
Lad det hele bage knap 20 minutter midt i ovnen.
Server med vaniljeis eller vaniljesauce
kj pr. portion: 500

Vanillesauce:
½ l mælk røres med 1 tsk kartoffelmel i en gryde.
2 tsk vaniljesukker og korn fra en stang vanilje røres i blandingen.
I en kop piskes 2 æggeblommer (eller 1 helt æg) med 3 spsk sukker, og blandingen røres i mælken.
Så varmes op og bringes næsten, men virkelig også kun næsten, i kog.
Smager godt varm eller kold - og ikke kun til stegte æbler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her