Logo

Smedens ferskensorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg overmodne økologiske ferskner
1 økologisk citron
2 ½ dl vand
400 g gyldent rørsukker
 
Bring vandet i kog, drys sukkeret i og rør til det er helt opløst, afkøl lagen.
Blanchér fersknerne, kom dem i kogende vand og giv et kort opkog.
Skyl dem hurtigt under koldt vand og flå skindet af dem.
Del dem i små stykker.
Pres saften af citronen.
Riv evt. det yderste af skallen fint eller lav julienne.
Blend nu fersknerne med citronsaften, skallen og tilsæt sukkerlagen.
Fryses i ismaskine.
Bruger du fryseren tages isen ud og røres hver halve time de første 2-3 timer.
Serveres med vafler og pyntes med blade af citronmelisse eller mynte.
 
Tips: Citron fremhæver frugtsmagen i al frugtis ! 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.787 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her