1 kg krystalmelis
2 ½ dl vand
¼ dl eddike
Sukker og vand bringes i kog og skummes, hvorefter eddiken tilsættes.
Når sukkerlagen begynder at blive jævn, tages en knækprøve på
følgende måde:
En pind eller skaftet af en træske dyppes i koldt vand, derpå i
sukkerlagen og til sidst igen i vand.
Dersom det sukker, der har sat sig på pinden eller træskaftet, er så
stift, at det let knækker, er konsistensen tilpas.
Gryden tages af ilden og stilles på bordet i en balje med varmt vand.
En slørkaster dyppes heri og trækkes frem og tilbage over en stok
eller lineal, indtil der har dannet sig en mængde fine tråde.
Disse samles og anbringes om eller over isanretningen.
Under sløret eller mellem dette kan stikkes marcipanblade .
I stedet for en slørkaster kan et metalpiskeris anvendes.
Sløret må da anvendes straks, da det bliver sejt i løbet af kort tid.