Pesche ripiene
6 faste men modne ferskner
2 spsk sukker
4 spsk usaltet smør
2 æggeblommer
5 store makroner – knust i en blender eller rullet ind i et klæde og knust
med en kagerulle flaske eller hvad de har ved hånden.
Forvarm ovnen til 175ºC.
Skold fersknerne, 2 ad gangen i kogende vand i ca. 20 sekunder, tag dem op med en hulske, læg dem i koldt vand og pil forsigtigt skindet af med en skarp kniv.
Fersknerne deles i halve, stenen fjernes, og med en spiseske udhuler de hver halvdel, så der bliver plads til fyldet i midten.
Tilsæt det udskrabede ferskenkød til de knuste makroner, hæld sukker,
smør og æggeblommer i fyldet, rør sammen og hæld fyldet i hver fersken.
Anret de halve ferskner side om side i et smurt ovnfast fad og bag dem i
20-25 minutter, eller indtil de lige er møre.
Dryp fersknerne med den sirup der løber fra under bagningen.
Kan serveres varme eller kolde.