Brombærkompot:
1 dl akaciehonning
400 g frosne eller friske brombær
Små pandekager - ca. 16 stk:
¼ liter mælk
10 g gær
150 g hvedemel (ca. 2 1/2dl)
2 æggeblommer
3 spsk sukker
¼ tsk groft salt
2 æggehvider
25 g smør
4 spsk akaciehonning
1 tsk friskpresset citronsaft
Pynt: citronmelisse
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche
Brombærkompot:
Kom honning og brombær i en pande, så bærrene ligger i ét lag.
Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 8 min. Smag til.
Hæld kompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
Små pandekager: Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri.
Pisk melet i på én gang og dernæst æggeblommer, sukker og salt.
Pisk hviderne stive og vend dem i.
Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer - dejen hæver og bliver tyk.
Vend forsigtigt i pandekagedejen.
Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter).
Læg - 4 steder i panden - ½ dl dej og bag de 4 små tykke pandekager ved svag varme, ca. 2 min. på hver side. Bag resten.
Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, taglagt i et ovnfast fad (ca. 19 x 32 cm).
Rør akaciehonning med citronsaft og fordel det over pandekagerne.
Grill dem øverst i ovnen ca 2 min. Lun brombærkompotten.
Tips: I stedet for brombær kan man anvende hindbær. Pandekagerne kan bages efter kun ½ times hævning, men så kan der kun bages 3 pandekager ad gangen, da dejen er lidt tyndere. Fryseegnet: Nej