1 skalotteløg
smør eller margarine
1½ spsk rødvinseddike
1½ spsk Dijon-sennep
1 tsk kartoffelmel
persille, klippet
4 store svinekoteletter
1½ tsk tørret salvie
Tilbehør: kogte kartofler, kogt broccoli eller blomkål
*
Hak løget fint og lad det snurre i 1 spsk smør eller margarine.
Tilsæt rødvinseddike og 2,5 dl kogende vand.
Lad det småkoge i 10 minutter og rør sennep i.
Jævn med kartoffelmelet, der er udrørt i lidt vand, og tilsæt klippet persille.
Hold saucen varm.
Steg koteletterne i fedtstof - 5-8 minutter på hver side - og drys med salvie.
Læg koteletterne i et varmt fad og hæld saucen over.
Server kogte kartofler samt kogt broccoli eller blomkål til.
Abrikosmousse
250 g tørrede, lyse abrikoser
85 g sukker
2 dl piskefløde
2 æggehvider
1 knsp salt
mandelflager
*
Lad abrikoserne stå i vand, der netop dækker dem, natten over.
Kog dem møre i iblødsætningsvandet og rør sukker i.
Purér massen og lad den blive kold.
Pisk fløden meget stiv og vend den og derefter æggehviderne, der er pisket meget, meget stive med saltet, i abrikosmosen.
Fordel desserten i portionsskåle og drys med mandelflager, der eventuelt først ristes på tør pande.