200 g sukker
½ dl vand
½ dl lys sirup
saft af ½ citron
skiver af ½ citron
2 dl piskefløde
¾ kg danske madæbler
Tilbehør: syrnet fløde 9% eller græsk yoghurt
Kog sukker og vand ved svag varme til karamel.
Tilsæt sirup, citronsaft, citronskiver skåret i små trekanter.
Kog til det jævner.
Tilsæt piskefløde og kog igen til det jævner.
Smør et ovnfast fad med smør.
Skær de udkernede æbler i smalle både og læg dem i fadet.
Hæld karamelsaucen over.
Sæt fadet ved 200ºC varm ovn og bag i ca. 15-20 min.
Serveres lun med syrnet fløde eller yoghurt og arme riddere.
Arme riddere: 4 skiver sandwichbrød, 4 spsk mælk, 4 spsk sukker, 2
tsk kanel, 25 g smør (brødskiverne dyppes i mælk, derefter i en
blanding af sukker og kanel og steges i smør på panden til de er gyldne).