¾ l. sødmælk
1 stang kanel
1 spsk vaniljesukker
½ citron, reven skal af
1 dl grødris
3 spsk sukker
2 æg
1,5 dl rosiner
salt
2 dl rasp
50 g smør til stegning
Bring mælken i kog i en gryde med kanel og citronskal.
Hæld risene i, læg låg på og stil gryden i ovnen ved 150ºC i en time.
Tag gryden ud af ovnen og fjern kanelstangen.
Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål og rør det i den varme grød sammen med lidt salt og rosiner.
Læg et stykke bagepapir, smurt med olie, på en bageplade.
Smør risengrøden ud i et 2 cm tykt lag på papiret.
Lad det køle og stivne.
Skær grøden i firkanter, der vendes i rasp og steges i smør på en pande, ca. 5 minutter på hver side.
Risklatterne serveres varme med tyttebærkompot.