Lige det rigtige, når man vil forkæle sig selv - ikke bare på en diset februardag: cremet risengrød med æbler, birkes og mandler
1 l mælk
120 g grødris
2 spsk sukker
½ vaniljestang, opskåret
5 cm citronskal (økologisk)
1 rødt æble
150 g æblemos (evt. færdigkøbt)
1 spsk citronsaft
3 spsk smør
2 spsk birkesfrø
2 spsk mandelsplitter
1 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
Mælken bringes i kog med, sukker, opskåret vaniljestang og citronskal.
Risen trækker derefter under låg ved ganske svag varme i 30 minutter.
Rør ofte, så risen ikke brænder på.
Skyl æblet, skær det i kvarte, fjern kernehuset og skær stykkerne i smalle både. Bland æblestykkerne med æblemos og 1 spsk citronsaft.
3 spsk smør smeltes i en gryde.
2 spsk birkesfrø, 2 spsk mandelsplitter, 1 spsk sukker og ½ tsk stødt kanel ristes langsomt i smørret.
Æbleblandingen vendes i den færdige risengrød, som koges videre ved svag varme i 2 minutter.
Serveres med birkessmørret.
--