200 gram grødris
1,5 liter mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 stang vanilje, flækket og udskrabet
Til ris a la mande:
En rest kold risengrød
2 dl piskefløde
50 gram smuttede, hakkede mandler
Risengrød:
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Bring ris, mælk, sukker og vaniljestang med udskrab i kog i en tykbundet gryde.
Skru ned for varmen og lad grøden småkoge i cirka 45 minutter under låg.
Rør ofte, så risengrøden ikke brænder på.
Smag til med lidt salt, når risengrøden er færdig.
Fjern vaniljestangen.
Serveres med en smørklat og masser af kanelsukker.
Ris a la mande:
Pisk fløden til flødeskum og bland den sammen med den kolde risengrød.
Tilsæt de hakkede mandler.
Stilles koldt indtil servering
Serveres med varm kirsbærsauce.