Laver du risengrød på kogepladen, kræver det, at du rører
konstant i gryden.
Du kan lave risengrød til juleaften, til ris a la mande
eller bare til en kold vinterdag i din mikroovn.
Laver du risengrød på kogepladen, kræver det, at du rører
konstant i gryden. Risengrød tilberedt i mikrobølgeovn er mindst lige så godt -
til gengæld slipper du næsten helt for at røre.
Opskriften kan bruges til 2 personer - eller 3, hvis I ikke
er helt så sultne.
# Ingredienser til risengrød:
3 dl vand
1,5 dl grødris
0,5 liter mælk
0,5 tsk salt
1 klat smør
*
Hæld vand, grødris, smør og salt i en glasskål.
Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved fuld effekt (ca. 800 W) i 5
minutter.
Husk tætsluttende låg eller mikroovnsfilm over skålen.
Rør en enkelt gang, når de 5 minutter er gået.
Hæld herefter mælken i skålen.
Sæt igen ovnen på højeste effekttrin og 5 minutter.
Husk låg på skålen.
Hold øje med grøden.
Normalt koger mælken efter cirka 5 minutter, nogle gange
skal du give den lidt mere.
Når mælken koger, skal du stoppe mikroovnen.
Fjern låget.
Skru effekten ned til det halve (350-400 watt).
Lad grøden koge færdig i 20-22 minutter alt efter, hvad der
smager dig bedst.