En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager og risalamande.
1 l sødmælk
1 stang god vanilje (fx polynesisk vanilje)
125 g grødris
75 g sukker/rørsukker
120 g mandler (helst spanske)
½ l piskefløde
Bring forsigtigt sødmælken i kog i en tykbundet gryde.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og kom både korn og stang i den varme mælk.
Kom grødrisene i en sigte og skyl dem med koldt vand.
Lad dem dryppe af i sigten. Kom risene i den kogende mælk under omrøring.
Skru ned for varmen og læg låg på gryden.
Lad risene koge ved svag varme i cirka 30 minutter, eller indtil de er møre.
Rør ofte i risene under kogningen.
Vær opmærksom på, at grøden skal være lind, da riskornene suger en masse væske under afkølingen.
--